Na de Action breidt Hema nu flink uit in Duitsland.

hema1We hadden het al eerder erover. Nederlandse Retail is booming in Duitsland. Dit jaar opent de Action keten meer dan 31 nieuwe winkels in Duitsland. De HEMA volgt nu, met meer dan vijftig vestigingen de aankomende 5 jaar in Duitsland, dit volgens diverse media. In hun kielzog nemen deze Nederlandse grootgrutters hun vaste Nederlandse aannemers mee naar Duitsland waar men al jaren mee samenwerkt in Nederland. Doordat men is ingespeeld op elkaar kan men binnen 3 weken een compleet nieuw winkelfiliaal uit de grond stampen, waar dan ook in Duitsland.
HEMA heeft momenteel al 15 winkelpanden in Duitsland. Dat moeten dus de aankomende 5 jaar nog 50 meer worden. Voor de Nederlandse aannemers dus een mooie uitdaging. 
 
Maar in de praktijk lopen de Nederlandse aannemers tegen het probleem aan dat men de geldende Duitse Zoll meldingsplicht niet kent. En daar komt Nedax om de hoek kijken. Voor alle Action (onder)aannemers, ZZP 'ers en kleine zelfstandige verzorgt Nedax de laatste jaren al de verplichte douane meldingen en worden deze bedrijven begeleid met hun documenten bewijsplicht op de werkplek. 
 
Door de diverse Nedax trajecten kunnen Nederlandse (onder)aannemers snel beschikken over de juiste papieren en verplichte meldingen. Dit alles tegen lage kosten.
Een ander voordeel voor Nederlandse (onder)aannemers is dat de Nederlandse retailers, contracten volgens Nederlands recht afsluiten. Dus men heeft niets te maken met de Duitse VOB contracten of aanbestedingen. Partijen kennen elkaar al jarenlang en vertrouwen elkander.
Een mooie win-win situatie voor alle Nederlandse partijen.
 

Nedax is voor "Action GMBH opdrachtnemers" de aangewezen partij welke zorgdraagt voor de verplichte Zoll meldingen, bewijsvoering tijdens een werkplekcontrole en regelt bijkomende zaken als de Duitse belastingvrijstelling en de vrijstelling voor de Soka-Bau vakantiegeld afdrachten.