Samen met u regelt Nedax dit gehele traject,

om alle formaliteiten te regelen zodat u meteen kunt starten a.s. maandag.

Uitleg traject "Klein rijbewijs"

Gaat u als Nederlands of Belgisch bedrijf werkzaamheden uitvoeren in Duitsland met uw eigen personeel, en werkzaamheden verrichten niet zijnde de Duitse Bouw, Land en Tuinbouw, Bosbouw, Gebouwenreiniging, Opbouw en afbraak van beurzen en tentoonstellingen, Vleesindustrie of Zorg? Dan heeft u een meldingsplicht en een bewijsplicht naar de Duitse overheid bij een controle in het kader van het Duitse minimumloon.


Wat zit er allemaal in het traject?

De Duitse overheid beschermd sinds 1996 haar Duitse bouw economie met diverse wetgeving, goedgekeurd door Brussel.

Men heeft vastgelegd dat buitenlandse bedrijven de Duitse bouw CAO moeten volgen, en dat men zich moet aanmelden bij de Duitse douane, voor aanvang van de werkzaamheden. Nedax leden kunnen via de Nedax website de meldingen doen in het Nederlands, of u kunt het zelf via de Duits talige Zoll website, de meldingen verrichten.

De Zoll heeft in Duitsland een controle plicht.

De Handwerkskammer ziet toe dat de werkzaamheden, verricht door buitenlandse bedrijven, ook uitgevoerd worden volgens de Duitse wetgeving en normering.

In Duitsland kent men nog het Gilde (het Ambacht) principe. De HWK ziet toe op de kwaliteit van uitvoering van het ambacht.

Voor buitenlandse bedrijven zijn 53 ambachten beschermd en daardoor vergunning plichtig.


Onze werkwijze:

Na opdrachtverstrekking sturen wij u alle benodigde documenten per e-mail op, mocht u een van de 53 beschermde ambachten uitoefenen in Duitsland.

Er wordt met u een telefonische afspraak gemaakt om samen met u alle documenten in te vullen.

U verstuurt de ingevulde documenten naar de diverse Duitse overheid instanties. Na 4-6 weken krijgt u bericht uit Duitsland. Tevens krijgt u een instructie hoe een Douane melding moet worden gedaan

Bent u Nedax lid? Dan bewaken wij, gratis, samen met u de geldigheid Handwerkskammer inschrijvingen, welke jaarlijks dienen te worden verlengd. Tevens kunt u alle Zoll meldingen doen via onze website.

Nedax leden krijgen 20% korting op dit eenmalige traject.