Samen met u regelt Nedax dit gehele traject,

om alle formaliteiten te regelen zodat u meteen kunt starten a.s. maandag.

Uitleg traject "Rijbewijs voor een ZZP 'er"

Als ZZP 'er heeft u een eigen bedrijf zonder personeel en bent u ingeschreven bij de Nederlandse Kamer van Koophandel. Om te kunnen werken met uw bedrijf in Duitsland of België moeten er een aantal zaken worden geregeld en moet u tijdens een douane controle kunnen aantonen dat u een zelfstandige bent. Nedax heeft speciaal voor de ZZP 'er een verkort traject ontwikkeld waarin al deze zaken worden geregeld. Onder de naam "klein rijbewijs voor Duitsland traject voor de ZZP 'er" wordt u snel geholpen met alle vergunningen en vrijstellingen voor uw bedrijf..


Wat zit er allemaal in het traject?

De Duitse Zoll (Douane) heeft in Duitsland een controle plicht om illegale zwartwerkers op te sporen

De Zoll controleert dus ZZP 'ers op schijnzelfstandigheid! De ZZP 'er moet terplekken kunnen aantonen dat hij ook daad werkelijk een bedrijf is zonder personeel

Wij verstrekken instructies hoe dit is te doen.

De Duitse belastingdienst heeft strenge belasting regels opgesteld voor buitenlandse bedrijven welke opdrachten uitvoeren in de Duitse bouw.

Zodra er een factuur betaalbaar wordt gesteld door de opdrachtgever moet deze 15% inhouden op het factuur bedrag en afstorten naar de Duitse fiscus. Nederlandse bedrijven kunnen hiervoor een vrijstelling aanvragen bij de Duitse belastingdienst, middels de zogenaamde "Freistellungsbescheinigung".

De Handwerkskammer ziet toe dat de werkzaamheden, verricht door buitenlandse bedrijven, ook uitgevoerd worden volgens de Duitse wetgeving en normering.

In Duitsland kent men nog het Gilde (het Ambacht) principe. De HWK ziet toe op de kwaliteit van uitvoering van het ambacht.

Voor buitenlandse bedrijven zijn 53 ambachten beschermd en daardoor vergunning plichtig.


Onze werkwijze:

Na opdrachtverstrekking sturen wij u alle benodigde documenten per e-mail op.

Er wordt met u een telefonische afspraak gemaakt om samen met u alle documenten in te vullen.

U verstuurt de ingevulde documenten naar de diverse Duitse overheid instanties. Na 4-6 weken krijgt u bericht uit Duitsland.

Bent u lid? Dan bewaken wij, gratis, samen met u de geldigheid van de vergunningen en verlengingen welke jaarlijks dienen te worden verlengd. Tevens kunt u alle meldingen doen via onze website.

Nedax leden krijgen 20% korting op dit eenmalige traject.