Geen salarisbriefjes meer op de werkplek

En Arbeidscontracten

Uw Duitsland depot voor documenten.

documenten depot

"Bent u het ook moe dat u steeds documenten moet meegeven met uw personeel als ze gaan werken in Duitsland"?

Wij hebben voor u de oplossing!  

Een "digitaal documenten depot" bij een Duits advocaten kantoor door ons ingericht! 

 

Onze werkwijze:

U stuurt ons per mail 1x per maand alle documenten door welke we controleren voordat ze digitaal naar Duitsland in depot worden gestuurd.

Bij een Douane controle hoeft u de Zoll maar mede te delen dat alle benodigde documenten in depot liggen bij een Duits advocaten kantoor!

Waarom:

 

Sinds 1 maart 1996 is in Duitsland het Arbeitnehmer-Entsendegsetz (AEntG) van kracht. Deze wet verplicht iedere buitenlandse werkgever met werknemers op “bouwplaatsen” in Duitsland, een aantal minimum arbeidsvoorwaarden in acht te nemen, die zijn vastgelegd in algemeen bindende deel-cao’s. Het Arbeitnehmer-Entsendegesetz is gebaseerd op Europese regelgeving; Nederland kent daarom sinds 1999 soortgelijke wetgeving. De wet is van toepassing op alle bedrijven die fysieke arbeid verrichten op bouwplaatsen in Duitsland. Hiertoe worden in ieder geval gerekend de bedrijven zoals weergegeven in § 1 en § 2 van de Baubetriebe Verordnung.

Het begrip bouwplaats moet daarbij zeer ruim uitgelegd worden; feitelijk is dit elke plek waar verandering of onderhoud van onroerend goed plaats vindt. Hoewel hiermee primair “bouwbedrijven” bedoeld worden is de werking van het Arbeitnehmer-Entsendegesetz breder dan de bedrijven die onder de bouw-cao vallen. Hierdoor worden ook veel bedrijven uit aanverwante sectoren met het Arbeitnehmer-Entsendegesetz geconfronteerd. 

Uw Duitsland depot voor documenten.

Bij een bouwplaats controle moeten o.a. aanwezig zijn de arbeidscontracten, loonstrookjes, A1-formulier, en een bewijs van de laatste salarisbetalingen. Vaak is het handig, om deze stukken in een depot te leggen en niet de medewerkers op de bouwplaats mee te geven. Dit is vooral raadzaam indien het bedrijf een aantal medewerkers heeft die regelmatig wisselend naar Duitsland gaan.

De douane zal dan op de bouwplaats slechts controleren wie aanwezig is en vervolgens contact met het depot opnemen teneinde de stukken van deze werknemers op het advocaten kantoor te controleren. Nedax heeft hiervoor met een Duits advocaten kantoor afspraken gemaakt voor het beheren van uw Duitsland Depot , langs de Zustellungsbevollmächtigung. 

De jaarlijkse kosten voor uw Duitsland depot bedragen € 895,- excl. BTW. Nedax leden krijgen 20% korting op deze diensten.