Inclusief: Duits postadres en Nederlands administratiekantoor

en inclusief Duitse notaris kosten!

Het oprichten van een Duitse GMBH / UG heeft vele voordelen.

 

Wij regelen alles, inclusief Duits postadres en Nederlands administratiekantoor.

Duitsers doen graag zaken met Nederlandse bedrijven maar.......De risico's willen ze graag wel neerleggen bij een degelijke partij welke het Duits recht accepteert op zijn of haar opdrachten. Dus adviseren wij Nederlandse bedrijven bij grote opdrachten te kijken naar de oprichting van een GmbH of UG om zodoende het risico zoveel mogelijk te spreiden

Risicospreiding

De GmbH of UG heeft een gescheiden vermogen waarop de Duitse schuldeisers zich kunnen beroepen. "De Nederlandse B.V. blijft hierdoor buiten schot".

Voordelen versus nadelen

gmbh1De GmbH heeft natuurlijk niet alleen voordelen. Zo gaat het hebben van een GmbH gepaard met extra administratie, extra kosten voor oprichting en onderhoud ervan. Maar over het algemeen wegen de voordelen zeker op tegen de nadelen. Het oprichten van een GmbH in Duitsland heeft zeer zeker voordelen. Duitse ondernemers zijn eerder geneigd met een Duitse GmbH zaken te doen dan met een Nederlandse BV. Een GmbH in Duitsland heeft dus voordelen voor wat betreft de uitstraling. Als voor de Duitse GmbH werkzaamheden in Duitsland worden verricht dan is het gebruikelijk om van deze GmbH salaris te ontvangen. Dit salaris is onderworpen aan de heffing van de Duitse inkomstenbelasting. Het Duitse inkomstenbelastingtarief vangt aan bij 15% en eindigt bij 42%. Dit tarief is lager dan het Nederlandse inkomstenbelastingtarief. Door gebruik te maken van de progressie in de tarieven kan een belastingbesparing worden gerealiseerd. Kortom: een voordeel!

Ons advies:

Nedax adviseert bedrijven welke structureel in Duitsland werken om te kijken naar de oprichting van een GmbH. Nedax kan nu hierin voorzien door binnen enkele werkdagen met haar Duitse Notaris de GmbH-oprichtingsakte op te stellen en te laten passeren bij het handelsregister!

Een Duitse GmbH heeft een minimumkapitaal nodig van EUR 25.000,00 waarvan de helft bij de oprichting gestort moet worden. Inhoudelijk zijn de regelingen m.b.t. de GmbH in hoofdlijnen vergelijkbaar met de regelingen omtrent de Nederlandse BV. Er zijn echter duidelijke verschillen in het detail. Bijvoorbeeld strekt de aansprakelijkheid van de bestuurder in Duitsland verder dan in Nederland. Nedax biedt de oprichtingsakte alsmede de statuten 2 talig aan. In het Duits en in het Nederlands.

1 Euro GMBH, de UG

Ook in Duitsland kent men de 1 euro GMBH. Men hoeft maar een minimum stortings kapitaal te hebben van €1. In Duitsland worden deze ondernemningen ook wel "Unternehmergesellschaft (UG)", "Mini GmbH" of "Ein Euro GmbH" genoemd. Voordeel van de GMBH vorm is dat bij oprichting van de GMBH een inlegkapitaal van enkele euro's voldoende is. Let wel de 1 euro GMBH is verplicht jaarlijks 25% van de winst te reserveren als aandelenkapitaal. Hierdoor van deze GMBH vorm uitgroeien naar een klassieke GMBH. Als de wettelijke reserve € 25.000 bedraagt, kan worden gekozen voor de omzetting naar een GmbH, maar dit is niet verplicht.

Administratiekantoor nodig voor u nieuwe GmbH / UG ?

Ook dat regelt Nedax voor haar leden! Nedax heeft speciale tarieven afgesproken met administratiekantoor Kennispunt en scherpe tarieven afgesproken voor de boekhouding van uw nieuwe GmbH of UG. Interesse? Wordt lid. 

GmbH oprichten via een Duitse Notaris.

U kunt kiezen tussen een volwaardige GmbH of een UG (1 euro GmbH).

Heeft u geen postadres in Duitsland voor de nieuwe GmbH, dan kunnen we eventueel ook hiervoor zorgen.

  • GmbH oprichten
  • € 1120
  • Samen met U regelen wij:
  • Maken van Concept statuten
  • Inschrijving in het Gewerbeambt
  • Aanreiken van het inschrijvings adres voor de nieuwe GmbH
  • Het regelen van een NL sprekende Steuerberater
  • Nedax leden krijgen 20% korting !
  • Bestel nu via onze websop