ZZP'er heeft een Limosa meldingsplicht in België

images2XE6G5L7In tegenstelling tot Duitsland heeft een Nederlandse ZZP' er welke gaat werken in België wel een meldingsplicht naar het Belgische Limosa.
Dit is een nieuwe wet in België (sinds 1 april 2007). Met Limosa wil de Belgische overheid een beter kader scheppen voor de correcte tewerkstelling van buitenlandse werkkrachten in België. Daarbij wordt bijzondere aandacht geschonken aan hun rechten en arbeidsvoorwaarden. Men kan zich makkelijk aanmelden via de Belgische website www.limosa.be. De aangifte bestaat uit maximaal 7 stappen. Het duurt ongeveer 5 minuten om de aangifte van één persoon te doen. Onmiddellijk na de aangifte drukt u het ontvangstbewijs “Limosa-1” af. Dit is het bewijs dat u een melding heeft gedaan.
 
Bij het aangaan van opdrachten door een Nederlandse zzp’er dient de Belgische opdrachtgever u te vragen naar uw Limosa meldingsbewijs, doet hij dat niet dan is uw opdrachtgever strafbaar. U dient uw Limosa melding altijd bij u te hebben. Wilt u meer weten over de Limosa, dan kunt u bellen of e-mailen.
 
Limosa
Van maandag tot vrijdag van 7u tot 20u
+32 2 788 51 57
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Vereenvoudigde Limosa melding
Wanneer u regelmatig in meerdere landen werkt, volstaat een vereenvoudigde Limosa-melding. U hoeft slechts één melding te doen die een volledige periode van 12 maanden dekt. Noch het uurrooster, noch de plaats van tewerkstelling moet worden omschreven. Na 12 maanden kunt u een nieuwe Limosa-melding doen, opnieuw voor maximaal 12 maanden.
Let op: Deze vereenvoudigde Limosa-melding kan niet gebruikt worden voor activiteiten in de bouwsector of in de interim-sector.
 
Bron: ZZP-Nederland
Knop word lid 500

GmbH oprichten

gmbh2

Leden betalen slechts:  € 895,-