Zoll kan ook de Handwerkskammer inschrijving controleren.

ongeluk2Momenteel zijn 53 ambachten in Duitsland inschrijving / meldingsplichtig bij de regionale 31 Handwerkskammer kantoren in Duitsland voor Nederlandse bedrijven. Wat veel bedrijven niet weten is dat deze inschrijving / melding ook door de Duitse Douane kan worden gecontroleerd. Nedax heeft als kenniscentrum hierover vragen gesteld aan de Duitse Zoll.
Het antwoord van de Generalzolldirektion Dresden is daarin vrij duidelijk. Bestaat er een vermoeden dat een Nederlands bedrijf illegaal, werkzaam is in een van de 53 Duitse ambachten, dan kan de Zoll meteen een onderzoek starten.  
Het aanmelden van een Nederlands bedrijf bij een Duitse Handwerkskammer is vastgelegd in de Duitse Handwerk-Verordnung §9.
Kortom, denk niet te lichtzinnig over het wel of niet inschrijven / melden van je werkzaamheden bij de Duitse Handwerkskammer.
Bijvoorbeeld: Mocht er ooit een ongeval worden geregistreerd door de Duitse overheid kan meteen een onderzoek worden gestart naar de bedrijven welke werkzaam waren op de ongeval locatie. De boetes kunnen oplopen tot max € 500.000,- heeft de Duitse wetgever bepaald in deze.
 
 
Knop word lid 500