Zoll controleert minimumloon uitzendbranche.

Leiharbeit 300x300In de maand december controleert de Duitse douane, personeel dat valt onder de uitzendbranche wetgeving. Hiervoor kent Duitsland een apart wetgeving namelijk het "Arbeitnehmerüberlassungsgesetz (AÜG)". Een van de zaken dat wordt geregeld in deze wetgeving is het Duitse minimumloon voor tijdelijke uitzendkrachten. Vastgelegd in de "Dritte Verordnung über eine Lohnuntergrenze in der Arbeitnehmerüberlassung".
In het minmumloon voor uitzendkrachten wordt ook nog onderscheid gemaakt of men werkzaam is in de oude of nieuwe Bundesländern.
 
In onderstaande tabel staan de minimumlonen die gelden voor uitzendkrachten vanaf 18 jaar.
 
 
  Periode tot 31-3-2019 Periode van 1-4-2019 tot 30-9-2019
Oude Bundesländern                       € 9,49     € 9,79
 
  Periode tot 31-12-2018 Periode van 1-1-2019 tot 30-9-2019
Nieuwe Bundesländern incl. Berlijn  € 9,27  € 9,49
 
Uitzendvergunning voor Duitsland.
Gaat u personeel uitzenden naar Duitse klanten heeft u een uitzendvergunning nodig. Nedax kan dit voor u regelen met hulp van haar partners. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.
 
Oprichting Duitse Uitzendbureau via een nieuwe GmbH. 
Nedax kan voor u via een Duitse notaris de oprichting en inrichting verzorgen van een nieuwe GmbH voor uitzendpersoneel. Na de oprichting kan Nedax via haar Partners, de Duitse arbeidscontracten regelen voor uw uitzendorganisatie in Duitsland. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.
 
Boetes
Voor het uitzenden van personeel naar Duitse klanten zonder uitzendvergunning kunnen de boetes opgelegd door de Duitse rechter oplopen tot maximaal € 30.000,-
Indien aangetoond wordt dat het Duitse arbeidsrecht ook wordt geschonden kunnen de boetes oplopen tot € 500.000,-
 

Het uitzenden van personeel in de Duitse Bouw Branche is verboden! Er zijn geen uitzonderingen mogelijk!