Vraag uw SOKA-BAU vakantiegeld op tijd terug!

vakantiegeld2We gaan weer langzaam naar het einde van het jaar 2020. Dus opletten met het vakantiegeld dat nog openstaat bij Soka--Bau. Heeft u in 2018 werkzaamheden uitgevoerd in Duitsland en vakantiegeld betaald aan Soka-Bau in Wiesbaden, dan kunt u deze nog terugvorderen voor uw werknemers. Na 31-12-2020 vervallen de vakantiegelden van 2018. Wees dus alert op het uitstaande vakantiegeld.
 

Heeft uw personeel 3 maanden niet meer gewerkt in Duitsland! Dan nu al het gehele vakantiegeld worden opgevraagd.  

 

Het aanvragen van het vakantiegeld voor uw werknemmers, gebeurt door middel van het persoonlijk schadeloos formulier van Soka-Bau dat op hun website is te downloaden.
 
Verder merkt Soka-Bau op dat een niet volledig door de werkgever betaalde vakantiegeld vordering, ook niet volledig uitbetaald kan worden door Soka-Bau aan de werknemer. Soka-Bau houdt op het uitbetaalde vakantiegeld aan de werknemers ook de verplichte loonbelasting in, dat de werkgever eventueel kan terugvorderen van de Duitse belastingdienst in Wiesbaden. 
 
Nedax kan eventueel samen met de werkgever een vrijstelling voor Soka-Bau afdrachten aanvragen. De aard van de werkzaamheden in Duitsland bepalen of er een vrijstelling wordt verleend door Soka-Bau.
 
Hoe werkt Soka-Bau is te zien in deze film met NL ondertiteling.
 
 

'ResponsiveMedia' plugin by Geoff Hayward.