Uw bewijsplicht tijdens een Zoll controle

mappen en laptopAls u met uw Nederlands personeel werkzaam bent in Duitsland dan heeft u een bewijsplicht om tijdens een Zoll controle aan te tonen dat u voldoet aan de Duitse cao, geldend voor het uitgeoefend beroep. Dit geldt voor bijna alle branches sinds de invoeren van het Duitse minimum loon. . Dit geldt voor bijna alle branches sinds de invoeren van het Duitse minimum loon. 
Tijdens de werkplek controle vraagt de Zoll om verschillende documenten. Deze documenten zal uw werknemer dus bij zich moeten hebben in het kader van zijn bewijsplicht. Heeft hij deze documenten niet bij zich zal er door de Zoll beambten een proces verbaal worden opgemaakt.
Voor veel Nederlandse bedrijven die regelmatig in Duitsland werken is de kans vrij groot dat de vereiste documenten niet volledig of in zijn geheel niet aanwezig zijn op de werklocatie. Daar is nu een oplossing voor. Er bestaat nu de mogelijkheid om in Duitsland een digitaal documenten depot in te richten. Dit documenten depot wordt ingericht door Nedax bij een Duits advocaten kantoor. Per e-mail worden alle documenten geüpload naar het digitale documenten depot en door het advocatenkantoor beheert.
Mocht er een Zoll controle komen op de werkplek dan kunnen de Nederlandse werknemers kenbaar maken dat er een documenten depot is ingericht. De Zoll zal dan binnen 8 dagen bij het betreffende advocaten kantoor de documenten komen inzien.  Het advocatenkantoor wordt dan ook officieel "Zustellungsbevollmächtigter" van het Nederlands bedrijf in Duitsland. Het voordeel van deze werkwijze is dat uw personeel geen documentmappen meer behoeft mee te nemen naar Duitsland en dat de vergeetkans bijna nul wordt.  
 

Nedax heeft met een Duits advocaten kantoor afspraken gemaakt voor het beheren van  Duitsland documten depot. De jaarlijkse kosten voor uw Duitsland depot bedragen € 895,- excl. BTW. Nedax leden krijgen 20% korting op deze dienst.

Knop word lid 500