Het aanbod: Onze buitendienst medewerkers komen graag, gratis en vrijblijvend, langs om uit te leggen welke procedure u moet volgen als werkgever inzake uw meldings en bewijsplicht bij het werken in Duitsland of België. Ook kan de buitendienst medewerker advies verstrekken inzake uw rechten en plichten m.b.t. uw contracten. Meld u, geheel vrijblijvend, aan via deze LINK en zeg uw huidig abonnement al op. Voorbeeld

Standbouwers worden onverminderd gecontroleerd.

zoll baustelleIn oktober maakte Nedax al melding van Zoll controles tijdens de op- en afbouw van beurzen in Duitsland. In de maand november is de Zoll onverminderd doorgegaan met het controleren van buitenlandse standbouwers in Duitsland.
 
Op 16 november controleerde meer dan 34 douane beambten de beurs afbouw van de messe Düsseldorf. In totaal werden op Düsseldorf messe 70 internationale bedrijven gecontroleerd. 149 personen werden op de werkplek ondervraagd. Dit resulteerde in de navolgende onderzoeken.
 
 
  • In 9 gevallen werd geconstateerd dat niet werd voldaan aan de minimumloon wetgeving.
  • In 7 gevallen bestond het vermoeden dat de CAO niet werd gevolgd.
  • In 11 gevallen bestond het vermoeden van het te werk stellen van zwartwerkers.
  • In 5 gevallen konden werknemers niet aantonen dat de sociale premies waren afgedragen in het thuisland of dat men verzekerd was.
 
In al deze genoemde gevallen zal de douane nader onderzoek verrichten en eventueel besluiten tot het opleggen van 'n geldboete.