Personeel uitzenden naar de Duitse bouw is verboden.

 
bouwbrancheRegelmatig krijgt de helpdesk van Nedax de vraag of men met uitzend personeel mag werken in Duitsland. Het antwoord is duidelijk. NEE
Dit geld ook voor een payroll constructie. Reeds in 2016 kreeg het secretariaat van Nedax van de Duitse Bundesfinanzdirektion West (Zoll), schriftelijk bevestigd dat uitzend personeel, aangetroffen op een Duitse bouwplaats, een proces verbaal zal ontvangen.
 
Deze uitsluiting geldt dus voor alle Nederlandse uitzendbureaus of payrollbedrijven, die personeel uitlenen aan Nederlandse bouwbedrijven, welke te werk worden gesteld in Duitsland. Let wel, we hebben het hier over het Duitse Bauhauptgewerbe. 
 
Voor andere branches zoals Baunebengewerbe geld dit verbod niet, mits dat ook zo is vastgelegd in de diverse CAO 's. (zoals bij de elektro technische installatie bedrijven).
Wordt er personeel via een uitzendbureau te werk gesteld in Duitsland, niet zijnde de bouwbranche, en is de opdrachtgever een Nederlands bedrijf, dan kan dit zonder al teveel moeite worden gedaan. Let wel de Zoll heeft hiervoor een aparte meldingsprocedure opgesteld. Gaat men personeel uitzenden voor een Duitse opdrachtgever moet het uitzendbureau beschikken over een Duitse uitzendvergunning. Deze is vrij omslachtig aan te vragen en de kosten zijn vrij stevig.
 
Verdere informatie kunt u aanvragen via het Nedax secretariaat.
Knop word lid 500