Minimumloon in Duitsland stijgt naar 12 euro

12euro minimumloonHet wettelijk minimumloon in Duitsland gaat vanaf 1 oktober 2022 omhoog naar 12 euro. Dat heeft de Bondsdag in Berlijn besloten. Het bruto minimumloon bedraagt momenteel 9,82 euro. Op 1 juli wordt het zoals gepland verhoogd naar EUR 10,45.
Tegelijkertijd gaat de limiet voor mini-jobs in oktober omhoog van 450 naar 520 euro.

Sinds 2015 geldt in heel Duitsland het minimumloon. Dat was toen 8,50 euro bruto per uur. In de jaren die volgden werd het geleidelijk verhoogd tot 9,82 euro. Vanaf 1 oktober gaat de langverwachte droom van de sociaaldemocraten in vervulling: voor elk gewerkt uur moet een werkgever minimaal 12 euro betalen. Veel werknemers zijn blij met de loonsverhoging. Maar voor sommigen is de 12 euro die vrijdag in de Bondsdag is beslist, nog steeds te laag. Anderen daarentegen maken zich zorgen over de toekomst van hun bedrijf omdat de verhoging van het minimumloon hun kosten zal verhogen.

Voor wie geldt de Wet minimumloon?
De MiLoG is van toepassing op alle werknemers die in Duitsland tewerkgesteld zijn - zowel voor werkgevers in Duitsland als in het buitenland. De regels van de MiLoG zijn niet alleen van toepassing op ondernemers die werknemers in de lage lonen sector in dienst hebben. Het geldt voor alle werkgevers omdat elke (nog hogere) beloning een minimumlooncomponent bevat. Aangezien de omvang van het dienstverband niet relevant is, worden ook mini-jobbers opgenomen. Daarnaast worden alle bedrijven (ook die zonder eigen personeel) getroffen die andere bedrijven opdracht geven met allerhande werkzaamheden of diensten, voor zover zij de opgedragen werkzaamheden niet door de ondernemer zelf maar door zijn medewerkers laten uitvoeren