Leerlingen meenemen op een Duitsland klus?

leerlingbouwplaatsVaak komt er bij Nedax de vraag binnen of men leerlingen mee mag nemen naar een klus in Duitsland. Om op deze vraag een goed antwoord te kunnen geven is het nodig eerst te kijken naar de arbeidsverhoudingen tussen leerling, werkgever en het bedrijf die de leerling naar Duitsland wil gaan sturen. De eerste vraag is dus, bij wie is de leerling in loondienst en heeft daar een arbeidscontract.

Voorbeeld 1 - De leerling is in loondienst bij een opleidingsbedrijf en wordt door dit bedrijf uitgezonden naar een NL bedrijf die de leerling in Duitsland laat werken.

In dit geval moet er een leer werk overeenkomst zijn (in de Duitse taal) tussen opleidingsbedrijf en Nederlandse werkgever. Deze moet getoond worden aan de Zoll bij een werkplek controle. Verder moet het opleidingsbedrijf zorgen voor een A1 verklaring. er is geen meldingsplicht naar de Duitse Douane voor leerlingen.

Voorbeeld 2 - De leerling is in loondienst bij een NL-bedrijf (geen opleidingsbedrijf dus) en word intern opgeleid tot een vakman. In deze situatie is het Arbeitnehmerentsendegesetz (AentG)van toepassing. 

De werkgever moet zorgen dat er een opleidingsovereenkomst is (in het Duits) tussen leerling en werkgever. Verder moet het opleidingsbedrijf zorgen voor een A1 verklaring. er is geen meldingsplicht naar de Duitse Douane voor leerlingen.

Voorbeeld 3 - De leerling is in loondienst bij een opleidingsbedrijf en wordt uitgezonden naar een Duits bedrijf. In deze situatie zal het NL-(opleiding) bedrijf moeten voldoen aan de Duitse AZUBI wetgeving. Deze constructie is maatwerk en dient te worden afgestemd met de daarvoor verantwoordelijke Duitse Handwerkskammer en IHK.

Voor alle situaties geld dat een Zoll melding voor leerlingen niet nodig is. Wel moet er een A1 verklaring aanwezig zijn en een geldige legitimatie.