Duitse bouwomzet stijgt met 6% in het eerste half jaar 2018

bouwkraanDoor de grote vraag in Duitsland naar onroerend goed ziet de Duitse bouwsector zijn omzet groeien met 6% ten opzichte van de eerste 6 maanden van vorig jaar. Dit wordt gemeld door de het Statistische Bundesamt te Wiesbaden in zijn halfjaar bericht. Absolute top maand was juni met een toename van meer dan 8.5% ten opzichte van een jaar geleden. Dat alles leidt ertoe dat de bouwbedrijven meer personeel in dienst namen, het aantal werknemers steeg met 2,5%. Deze toename was in alle sectoren zichtbaar, zoals industrie, weg- en waterbouw, maar ook vooral de aanleg van wegen, spoorlijnen liet een sterke groei zien.
Voor de Duitse woningbouw werd de omzetverwachting zelfs naar boven bijgesteld door "Zentralverband des Deutschen Baugewerbes " en wel van 4% naar 5,5 %. Tevens meld de Duitse bouwsector dat de er steeds meer hogere prijzen worden berekend naar de klanten.
Ook Nedax constateert dat Nederlandse bouwbedrijven weer richting Duitsland gaan werken. In de eerste 6 maanden van dit jaar verdubbelde het leden aantal van Nedax. Vooral meer ZZP 'ers, Infra bedrijven, High tech bedrijven uit de Windenergie sector en Cleanroom techniek vonden de weg naar Duitsland. Ook de traditionele Nederlandse aannemerij heeft weer de weg gevonden naar Duitsland met projecten in de industriĆ«le hallenbouw, winkelketens en woningbouw projecten. 
Knop word lid 500