Douane voerde controles uit tijdens afbouw Frankfurter Buchmesse

Messe Frankfurt Asiamold AOG15 birds eye 2Op 15 oktober 2018 werden 46 bedrijven gecontroleerd door de Duitse Douane tijdens de afbouw van de Frankfurter Buchmesse. De controle werd uitgevoerd door het Hauptzollamt Frankfurt am Main, als onderdeel van een regionaal gerichte actie met betrekking tot het voorkomen van zwartwerk in de beurs branche. De controle werd uitgevoerd om illegale tewerkstelling en de onderbetaling van het Duitse minimumloon tegen te gaan. Tevens werd voor de tewerkstelling van buitenlandse werknemers onderzocht of de verplichte Zoll meldingen waren gedaan.
In totaal werden 46 bedrijven bezocht en 72 mensen werden ondervraagd. In negen gevallen werd een proces-verbaal opgemaakt wegens het niet kunnen aantonen van geldige documenten. 
 
Aanvullende informatie Duitse Douane
De controles worden uitgevoerd om in Duitsland een eerlijke concurentie te krijgen op de Duitse arbeidsmarkt door een eerlijke beloning te krijgen voor zijn of haar werkzaamheden.
In 2017 voerde het hoofddouanekantoor in Frankfurt am Main diverse controles uit in overeenstemming met de minimumloon wetgeving bij in totaal 286 werkgevers. De som van alle boetes uit vonnissen voor 2017 bedroeg € 335.260 euro. In totaal werden 1.251 proces-verbalen opgemaakt en  998 individuele zaken aanhangig gemaakt bij het Duitse gerechtshof. 
 
Bron "Duitse Zoll".