De overheid helpt u financiëel voor nieuwe export kansen.

exportBent u mkb-ondernemer en wilt u gaan exporteren? En heeft u weinig internationale ervaring?
Dan kunt u in aanmerking komen voor de regeling Starters International Business (SIB). Nedax helpt u hierbij, voor leden geheel gratis.
 
Algemeen
Wilt u uw product in het buitenland op de markt brengen? Export biedt nieuwe kansen voor uw bedrijf. Het kan leiden tot meer omzet. Het kan ook het antwoord zijn op de toegenomen concurrentie op de binnenlandse markt. Met Starters International Business (SIB) helpt het ministerie van Buitenlandse Zaken bedrijven die de stap willen maken naar buitenlandse markten.
 
Vouchers 
Door export spreidt u uw risico’s beter. Maar hoe pakt u dat goed aan? Wat zijn uw sterke punten? Welke markten bieden kansen? En wat moet u doen om die kansen te pakken? Drie verschillende vouchers helpen u met werken naar een concreet actieplan, deelname aan uitgaande handelsmissies of collectieve beursinzendingen en het inhuren van een deskundige: Nedax
 
1.) De coachingsvoucher
Een coachingsvoucher omvat drie tot vijf gesprekken met een adviseur, om zo de mogelijkheden en risico’s van ondernemen in het buitenland in kaart te brengen. Samen wordt er een concreet actieplan opgesteld. Het coachingstraject duurt ongeveer vier maanden. .
 
2.) De kennisvoucher
Heeft u een individueel SIB-coachingstraject gevolgd? Dan kunt u een kennisvoucher aanvragen. Hiermee kunt u een deskundige inhuren die u adviseert en begeleidt in het (beter) positioneren van uw bedrijf in het buitenland.
 
3.) De missievoucher
Een missievoucher is bedoeld voor mkb-ondernemers die deelnemen aan een uitgaande handelsmissie of een collectieve beursinzending. Bij een handelsmissie gaat je bedrijf mee met een georganiseerde, meerdaagse reis naar een buitenlandse markt. Bij een collectieve beursinzending neem je met meerdere bedrijven met individuele stands deel aan een buitenlandse vakbeurs.
 
Werkwijze 
Nedax coördineert het gehele voucher traject. Nedax werkt hiervoor samen met erkende specialisten die u begeleiden met de trajecten.
 
Partners waarmee Nedax samenwerkt bij deze vouchers: 
 
 thinking marketing            klokandgo