Ons aanbod: Onze buitendienst medewerkers komen graag, gratis en vrijblijvend, langs om u uit te leggen welke procedure u moet volgen voor het werken in Duitsland of in een ander EU land.  Al uw vragen worden vakkundig beantwoord.   Maak een vrijblijvende afspraak via deze LINK

Zoll start bouwplaats controles

zoll schwarzarbeitVanaf 18 april zijn weer de bouwplaats controles opgestart door de Duitse douane. Dit valt de lezen op de website van de Zoll.
 
Het zwaartepunt van deze voorjaars controles liggen in de branche Bauhauptgewerbe (Bouwnijverheid) met als focus de sector Trocken- und Montagebau. (Afbouw).
 
In de navolgende regios zijn al werkplek controles uitgevoerd door de Zoll. 
 
 
Voor 2018 is dit al de tweede keer dat de Duitse douane deze sector uitgebreid controleert. Volgens de persvoorlichter Jens Ahland, Zoll Keulen, is na beoordeling van de opgemaakte proces-verbalen pas duidelijk of de gecontroleerde werknemers ook daadwerkelijk voldoen aan de Duitse wetgeving. Met name de nieuwe Duitse minimumloon wetgeving zorgt er vaak voor dat een vervolg controle bij de werkgever noodzakelijk is, aldus Jens Ahland. 
Naast de controle op de minimumloon wetgeving door de Zoll wordt ook deze keer goed gecontroleerd of de werknemer ook sociaal verzekerd zijn. Voor Nederlandse werknemers betekent dit dat men een geldig A1 verklaring moet kunnen overleggen naar de Zoll tijdens een werkplek controle.
 
Heeft u nog vragen bel dan de Nedax Duitsland helpdesk 070-25.000.55