Heeft u ook zo'n problemen met het aanmelden van uw personeel via de Duitse Douane website "Meldeportal Mindestlohn" ? Voor onze leden doen we dit, vanaf heden, geheel gratis via onze eigen Nederlandse website. Wordt lid via deze LINK en zeg uw huidig abonnement op. Voorbeeld

Herfstaanbieding: Onze buitendienst medewerkers komen graag, gratis en vrijblijvend, langs om u uit te leggen welke procedure u moet volgen als werkgever inzake uw melding en bewijsplicht bij het werken in Duitsland en België.
Meld u aan via deze LINK.

Vraag uw SOKA-BAU vakantiegeld op tijd terug!

vakantiegeld2We gaan weer langzaam naar het einde van het jaar 2017. Dus opletten met het vakantiegeld dat nog openstaat bij Soka--Bau. Heeft u in 2016 werkzaamheden uitgevoerd in Duitsland en vakantiegeld betaald aan Soka-Bau in Wiesbaden, dan kunt u deze nog terugvorderen voor uw werknemers. Na 31-12-2017 vervallen de vakantiegelden van 2016. Wees dus alert op het uitstaande vakantiegeld.
Heeft u nog vakantiegeld uitstaan dat is betaald in het jaar 2015 dan kunt u deze ook nog terugvorderen. Dit gebeurt door middel van het persoonlijk schadeloos formulier van Soka-Bau dat op hun website is te downloaden.
Verder merkt Soka-Bau op dat een niet volledig door de werkgever betaalde vakantiegeld vordering, ook niet volledig uitbetaald kan worden door Soka-Bau aan de werknemer. Soka-Bau houdt op het uitbetaalde vakantiegeld aan de werknemers ook de verplichte loonbelasting in, dat de werkgever eventueel kan terugvorderen van de Duitse belastingdienst in Wiesbaden. 
Nedax kan eventueel samen met de werkgever een vrijstelling voor Soka-Bau afdrachten aanvragen. De aard van de werkzaamheden in Duitsland bepalen of er een vrijstelling wordt verleend door Soka-Bau.
 

Momenteel zijn er interessante ontwikkelingen in de Duitse CAO onderhandelingen die het misschien mogelijk maken voor Nederlandse metaalverwerkende bedrijven een vrijstelling te verkrijgen voor Soka-Bau afdrachten. Het secretariaat helpt u eventueel met de aanvraag voor een vrijstelling.

 
Hoe werkt Soka-Bau is te zien in deze film met NL ondertiteling.
 
 

'ResponsiveMedia' plugin by Geoff Hayward.