Soka-Bau wachttijd meer als 5 maanden!

Papierkorb 123rfMomenteel loopt de wachttijd voor 'n vrijstellingsaanvraag met betrekking tot de verplichte vakantiegeld afdrachten naar Soka-Bau aardig op. In Wiesbaden liggen momenteel meer dan 500 aanvragen van Nederlandse bedrijven die menen in aanmerking te kunnen komen voor een vrijstelling voor de vakantiegeld afdracht van 15,1%. Deze toename van aanvragen is te wijten aan de beleidsaanpassing die Soka-Bau per 1-1-2015 heeft doorgevoerd. Soka-Bau gaat er namelijk vanuit dat ieder buitenlands bedrijf zich nu moet melden bij Soka-Bau voor een verplichte vakantiegeld afdracht. Veel Nederlandse bedrijven, óók werkzaam buiten de Bouw, krijgen momenteel te maken met het schriftelijk verzoek tot verplichte gegevens verstrekking aan Soka-Bau.

Om een vrijstelling te verkrijgen voor deze verplichte afdracht naar Wiesbaden is in zeer beperkte gevallen een mogelijkheid aanwezig. Het volgen van deze procedure duurt momenteel 5 maanden. Bij de Nederlandse afdeling van Soka-Bau werken momenteel 7 dames. Helaas zijn door de grote werkdruk op deze afdeling maar zeer beperkt telefonische contacten mogelijk. Doordat deze afdeling ook aanvragen uit België, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland moet behandelen ligt de werkdruk er hoog.

Doordat bij Nedax 'n oud werknemer van Soka-Bau beschikbaar is kunnen we toch middels e-mail verkeer goed contact onderhouden met Soka-Bau. Overweeg derhalve een lidmaatschap bij Nedax.