Soka-Bau: Haal uw dubbel betaalde loonbelasting terug van het vakantiegeld.

belastingSoka-Bau attendeert erop dat de mogelijkheid bestaat dat de Duitse loonbelasting, ingehouden door Soka-Bau ,voor Nederlandse werknemers kan worden teruggehaald! Momenteel wordt 21,1% door Soka-Bau ingehouden als zijnde loonbelasting inclusief de Duitse solidariteitstoeslag. Tevens kan de Nederlandse werkgever de premies op dubbel betaalde verzekeringspremies terughalen vanuit Duitsland. Soka-Bau houdt namelijk ook nog eens 38,9% in op het netto Duitse vakantiegeld voor afdrachten sociale verzekeringspremies. 
 
 
Kortom, bijna 60% van het door Nederlandse betaalde Duitse vakantiegeld vloeit naar de Duitse overheid en kan met een omweg terug worden gehaald naar Nederland voor zowel werknemers als werkgever.
Soka-Bau geeft wel aan dat pas na het verstrijken van een kalenderjaar men een jaar overzicht verstrekt aan de betreffende werknemers en werkgevers. Nedax adviseert dan ook om de overzichten "“Arbeitgeberübersicht Urlaubsansprüche ” afkomstig van Soka-Bau te gebruiken voor de terugvordering Duitse Fiscus en Sociale verzekeringspremies.
 
Informatie over het terugvragen van belasting vind u op de website van Soka-Bau. LINK.
Knop word lid 500

GmbH oprichten

gmbh2

Leden betalen slechts:  € 895,-