Herfstaanbieding: Onze buitendienst medewerkers komen graag, gratis en vrijblijvend, langs om u uit te leggen welke procedure u moet volgen als werkgever inzake uw melding en bewijsplicht bij het werken in Duitsland en België.
Meld u aan via deze LINK.

Het actuele Duitsland nieuws

Zoll verhoogt aantal controles aanzienlijk.

zoll22In haar strijd tegen het zwartwerken en onderbetaling van werknemers heeft de Zoll (Duitse douane) in 2017 aanzienlijk meer controles uitgevoerd dan voorgaande jaren. Het totale aantal controles steeg naar 52.000. Een stijging van 30% ten opzichte van het jaar 2016. De door de Duitse branche vereniging "Bundesvereinigung Bauwirtschaft" gedane noodkreet is hiermede dan ook opgevolgd door de Zoll.
In 2017 werden in totaal 108.000 proces verbalen opgemaakt. De Zoll heeft momenteel 6.900 beambten in dienst die werkzaam zijn op de afdeling branche vereniging eist".
Sinds 2015 controleert de Zoll ook of werkgever het Duitse minimumloon uitbetalen aan hun werknemers. In 2016 werd wegens het overtreden van de minimumloon wetgeving in totaal 1.650 boetes opgelegd. In 2017 werden al 2.500 boetes opgelegd door de Zoll. 
Ondanks de sterk verhoogde douane controles in Duitsland is de branche vereniging IG-BAU niet tevreden over de cijfers. De branche vereniging eist van de minister dat er 10.000 Zoll beambten werkzaam worden in de strijd tegen het zwartwerken. Vooral de krapte op de Duitse arbeidsmarkt zorgt voor een toename van zwartwerk delicten.
 

Partners

  • Nedax bv heeft een samenwerkingsverband met de navolgende partners.
  • 1
  • 2
  • 3
Zakelijke taal- en cultuurtraining: Juridische Partner: Fiscale Partner:
elycio lutze Logo Kennispunt Duitsland
     
Branche vereniging ZZP 'ers Incasso trajecten DL/NL: Flexwerk plek nodig in Duitsland?
 zzp nederland  advocasso logo  eurotec