Herfstaanbieding: Onze buitendienst medewerkers komen graag, gratis en vrijblijvend, langs om u uit te leggen welke procedure u moet volgen als werkgever inzake uw melding en bewijsplicht bij het werken in Duitsland en België.
Meld u aan via deze LINK.

Het actuele Duitsland nieuws

PKW-Maut. De tolheffing op de Duitse autobahn.

pkwWaarschijnlijk zal vanaf de herfst 2017 de nieuwe tolheffing van kracht worden voor het gebruik van de Duitse snelwegen. Dat de Maut heffing er komt staat nu wel vast en ook hoe men deze gaat innen, namentlijk via een sticker of vignet systeem. Men moet dus duidelijk zichtbaar een toll vignet aanbrengen op de voorruit van de auto welke de snelweg wilt gaan gebruiken.

Categoriën

Er zijn 5 categoriën die bepalen hoeveel de aanschaf van het vignet gaat kosten, gebaseerd op de emissie waarde van de auto. De meest vervuilende motor betaald het hoogste tarief. Elektro auto's en auto's voor mindervaliden zijn vrijgesteld van de tol heffing.

 

Type vignetten

Er bestaan zodadelijk een tiendagenvignet, een tweemaandenvignet en een jaarvignet. Hoe deze vignetten zijn te krijgen in Nederland is nog onbekend. 

Wanneer?

Momenteel wordt een Europese aanbesteding gehouden welke ervoor moet zorgen dat uiteindelijk een bedrijf deze hele tolheffing gaat begeleiden en uitvoeren. Naar verwachting wordt in de herfst 2017 de PKW-Maut ingevoerd in Duitsland.

Partners

  • Nedax bv heeft een samenwerkingsverband met de navolgende partners.
  • 1
  • 2
  • 3
Zakelijke taal- en cultuurtraining: Juridische Partner: Fiscale Partner:
elycio lutze Logo Kennispunt Duitsland
     
Branche vereniging ZZP 'ers Incasso trajecten DL/NL: Flexwerk plek nodig in Duitsland?
 zzp nederland  advocasso logo  eurotec