Herfstaanbieding: Onze buitendienst medewerkers komen graag, gratis en vrijblijvend, langs om u uit te leggen welke procedure u moet volgen als werkgever inzake uw melding en bewijsplicht bij het werken in Duitsland en België.
Meld u aan via deze LINK.

Het actuele Duitsland nieuws

Op Feestdagen mag er niet worden gewerkt in Duitsland

Dag van de ArbeidDe dag van de Arbeid op 1 Mei komt er weer aan en dit betekent voor de Duitse werknemers een officiele vrije dag. Aangezien Nederland deze dag niet erkend als een officiele feestdag wordt er dus normaal gewerkt in Nederland. Vaak wordt de fout gemaakt door Nederlandse werkgevers dat men ook in Duitsland door mag werken op deze dag van de Arbeid. Helaas wordt door de Duitse Politie streng opgetreden als blijkt dat er toch wordt doorgewerkt op deze dag. Vaak bellen verontwaardigde Duitse burgers naar de politie met de melding dat die "Ausländer" gewoon werkt op deze feestdag en of men maatregelen wilt nemen. De politie geeft meestal een waarschuwing aan de buitenlandse werknemers met de mededeling om de werkzaamheden meteen te stoppen en wordt hier geen gehoor aan gegeven volgt een procesverbaal, eventueel met een aanhouding.

Het verkrijgen van een speciale werkvergunning om toch door te mogen werken op een nationale Duitse feestdag is redelijk ingewikkeld. De betreffende werkgever moet hiervoor een verzoek indienen bij de plaatselijke autoriteiten, "Bezirksregierung". Het formulier welke hiervoor nodig is, verschilt per deelstaat. Het formulier draagt de naam: "Antrag auf Bewilligung der Beschäftigung von Arbeitnehmern an Sonn- bzw. Feiertagen nach § 13 Abs. 3 Nr. 2 Buchst. a b c Arbeitszeitgesetz(ArbZG)". (leden Nedax kunnen dit formulier gratis verkrijgen via deze LINK). Bij deze aanvraag dient de werkgever duidelijk aan te geven waarom er door gewerkt dient te worden op deze feestdag, eventueel aangevuld met een verklaring van de opdrachtgever.

(c)Nedax 2015.

Partners

  • Nedax bv heeft een samenwerkingsverband met de navolgende partners.
  • 1
  • 2
  • 3
Zakelijke taal- en cultuurtraining: Juridische Partner: Fiscale Partner:
elycio lutze Logo Kennispunt Duitsland
     
Branche vereniging ZZP 'ers Incasso trajecten DL/NL: Flexwerk plek nodig in Duitsland?
 zzp nederland  advocasso logo  eurotec