Nederlandse banken verstrekken geen bankrekening meer voor een nieuwe Duitse GmbH.

Immobilienrecht Als je een nieuwe Duitse GmbH wilt oprichten moet men, op een gekoppelde Duitse bankrekening, het verplichte aandelenkapitaal storten. Dit bewijs moet dan , zichtbaar zijn voor de Duitse notaris, die hierna pas de nieuwe GmbH statuten zal doorsturen naar het Handelsregister voor de officiƫle inschrijving van de nieuwe GmbH.
 
Voor vele Nederlandse ondernemers met een Nederlandse huisbankier ontstaat echter het probleem dat sinds enkele maanden de Nederlandse banken niet meer Duitse bankrekening willen openen, welke gekoppeld worden aan de nieuwe GmbH.
Als reden wordt door de Nederlandse banken opgegeven:  fraudegevoeligheid, witwas praktijken etc.
 
 
Nederlandse bedrijven welke een nieuwe GmbH willen oprichten in Duitsland, dienen nu dus rechtstreeks een Duitse bank te benaderen voor de opening van een nieuwe rekening voor de GmbH. Ook hier treden echter problemen op. Niet elke bank zal zomaar een nieuwe rekening openen voor een Nederlands bedrijf welke een GmbH gaat oprichten.
De meeste kans maakt echter, de Nederlandse aandeelhouder door naar een lokale Duitse bank te gaan vlak bij het nieuwe vestigingsadres van de GmbH. 
 
Kortom, een GmbH oprichten voor een Nederlandse aandeelhouder is tegenwoordig maatwerk en kan enkele weken duren voordat de eerste facturen de GmbH deur uitkunnen. Nedax helpt u graag hierin.