Aanbod: Onze buitendienst medewerkers komen graag, gratis en vrijblijvend, langs om u uit te leggen welke procedure u moet volgen voor het werken in Duitsland of de Benelux.  Werken in vooral  Duitsland is tegenwoordig maatwerk!   Vraag een gesprek aan via deze LINK

Geldboete bij foute Zoll internet melding.

zustelladressDe verplichte internet melding naar de Zoll in Keulen kan een boete opleveren indien men deze verkeerd invult. Recentelijk zijn er bij Nedax klachten binnengekomen van Nederlandse bedrijven welke een geld boete opgelegd hebben gekregen wegens het niet correct invullen van het internet meldingsformulier. De Zoll kan deze boete opleggen aangezien een foutieve melding strafbaar is volgens paragraaf 23, alinia nr 1, regel 6 van het Arbeitnehmer-Entsendegesetz (AEntG). De meeste fouten worden gemaakt doordat men op het Internet formulier niet het Duitse postbusadres vermeld (zustelladresse). Dit is voor bedrijven afkomstig uit EU-landen welke werkzaam zijn in Duitsland, een verplichting! Veel Nederlandse bedrijven welke werkzaamheden verrichten in Duitsland hebben echter geen Duits postbus adres.

Nu dat per 1-1-2015 de internet melding verplicht is gesteld voor veel branches blijkt het hebben van een verplicht Duits postbus adres een groot probleem. Doordat op de Internet melding naar de Zoll vaak een verkeerd of geen postbus adres wordt vermeld is men in de ogen van de Duitse Zoll dus strafbaar. Boetes kunnen varieren van € 100 tot € 1500 per geval.

Nedax adviseert Nederlandse bedrijven welke regelmatig personeel uitzenden naar Duitsland om toch een postbus adres te regelen. Dit kan op de navolgende manieren:

  • Bij langdurige projecten gebruik het adres van uw werklocatie als Postbus (zustelladresse). En hang ook duidelijk een postbus op voor de postbode!
  • Gebruik het adres van bekende, familieleden welke woonachtig zijn in Duitsland.
  • Via een GMBH
  • Neem een postbus adres via Nedax.
De officiele tekst kunt u hier bekijken.