En de volgende retailer gaat naar Duitsland.

Coolblue bezorgingVandaag maakte oprichter Pieter Zwart van Coolblue bekend te willen uitbreiden naar Duitsland en wel in de regio van Düsseldorf. Allereerst zal vanuit Tilburg producten zoals televisies en wasmachines in de deelstaat Noordrijn-Westfalen worden bezorgd. Coolblue hoopt daar aan het eind van het jaar ook een fysieke winkel te openen.
 
Voor Düsseldorf is gekozen om praktische redenen, vertelt Pieter Zwart aan het FD per telefoon. „Het is lekker dichtbij: van Tilburg naar Düsseldorf is minder ver dan van Tilburg naar Groningen.” Het plan is om in de toekomst uit te breiden naar andere steden in de deelstaat Noordrijn-Westfalen.
 
Steden elders in Duitsland zijn voorlopig nog niet aan de orde, zegt Zwart. „We gaan stap voor stap. In Noordrijn-Westfalen alleen al wonen net zoveel mensen als in héél Nederland.
 
Naast AH, Action, Hema, V&D en C&A is Cooldblue de volgende grote speler welke naar Duitsland gaat. De vraag rijst of dat het Rotterdamse bedrijf ook zijn Nederlandse (onder)aannemers gaat meenemen naar Duitsland. In het verleden was vooral de Action keten welke dit voornamelijk deed via Noord Hollandse aannemers bedrijven.
Wij wachten in spanning af wanneer de eerst aannemers zich gaan melden bij Nedax.