Ons aanbod: Onze buitendienst medewerkers komen graag, gratis en vrijblijvend, langs om u uit te leggen welke procedure u moet volgen voor het werken in Duitsland of in een ander EU land.  Al uw vragen worden vakkundig beantwoord.   Maak een vrijblijvende afspraak via deze LINK

Duitse Tolheffing uitgesteld naar 2020

mautHet is nog maar de vraag of de Duitse tolheffing wordt ingevoerd voor de Duitse autosnelwegen. De Duitse krant "Handelsblatt" maakt melding dat de tolheffing voorlopig al tot medio 2020 is uitgesteld. De aanbesteding van het project verloopt niet binnen het eerder gestelde tijdsplan. Private partijen kunnen schijnbaar geen externe financiële partners vinden die het project willen financieren. In het kader van wettelijke richtlijnen inzake het archiveren van persoonsgegevens zijn er ook grote problemen ontstaan. De databescherming welke Brussel voorschrijft is nu het belangrijkste struikelblok binnen de aanbesteding.
  
Andrea Voßhof zal namens de Duitse overheid niet zomaar haar goedkeuring geven aan de manier waarop de gezichtsherkenning door digitale kamera's wordt geregeld binnen het project. 
Andere problemen zijn de betaalautomaten welke aan de grensovergangen met Duitsland geplaatst moeten gaan worden. Deze moeten namelijk het mogelijk maken dat buitenlandse chauffeurs in hun eigen nationale munt eenheid de tolheffing moeten kunnen betalen.
 
Een ander probleem is het verdien model voor de particuliere onderneming welke de tolheffing gaat uitoefenen. Aangezien zelfs de Duitse overheid niet weet hoeveel buitenlandse auto's dagelijks Duitsland binnenrijden, kan dus van een particuliere markt partij moeilijk gevraagd worden om risicodragend het project te gaan uitvoeren.
 
Kortom, wij als Nedax denken dat de PKW-Maut nog lang niet actief wordt in Duitsland.
Waarschijnlijk komt van uitstel, afstel.
Knop word lid 500