Heeft u ook zo'n problemen met het aanmelden van uw personeel via de Duitse Douane website "Meldeportal Mindestlohn" ? Voor onze leden doen we dit, vanaf heden, geheel gratis via onze eigen Nederlandse website. Wordt lid via deze LINK en zeg uw huidig abonnement op. Voorbeeld

Herfstaanbieding: Onze buitendienst medewerkers komen graag, gratis en vrijblijvend, langs om u uit te leggen welke procedure u moet volgen als werkgever inzake uw melding en bewijsplicht bij het werken in Duitsland en België.
Meld u aan via deze LINK.

Duitse oppositie eist meer controles inzake het minimumloon.

mindestlohn11De linkse oppositiepartijen eisen in de Duitse Bundestag dat er 5000 nieuwe douane ambtenaren in dienst moeten worden genomen. De partijen eisen dit omdat steeds meer aanwijzingen zijn dat  het Duitse minimumloon, van momenteel € 8,84 bruto per uur, grootschalig wordt ontdoken door de werkgevers. Uit cijfers van de Duitse regering blijkt dat slechts 2,4% van de Duitse bedrijven regelmatig worden gecontroleerd op het uitbetalen van het minimumloon.  In 2014 werden nog 2,9% van de bedrijven gecontroleerd. Hieruit blijkt dus een achteruitgang van de controles en dat is voor de oppositie dus onverteerbaar.
Ondanks het geringe aantal werkplekinspecties uitgevoerd door de afdeling Finanzkontrolle Schwarzarbeit der Zollverwaltung (FSK), blijkt nu dat er veel overtredingen worden geconstateerd tegen het minimumloon. De door de Duitse Bundesregierung reeds eerder toegezegde 1.600 nieuwe douane beambten voor de afdeling FSK, tot het jaar 2022, zijn dus lang niet voldoende volgens de Duitse oppositie. Uit alles blijkt dus dat Duitsland de aankomende jaren haar controles, ook voor buitenlandse bedrijven, sterk zal gaan uitbreiden naar alle sectoren.
 
Bron van dit artikel is een TV uitzending van 16 mei 2018 via de  zenders van "RTL Aktuell und "RTL Nachtjournal".