Ons aanbod: Onze buitendienst medewerkers komen graag, gratis en vrijblijvend, langs om u uit te leggen welke procedure u moet volgen voor het werken in Duitsland of in een ander EU land.  Al uw vragen worden vakkundig beantwoord.   Maak een vrijblijvende afspraak via deze LINK

De Zoll controleert momenteel met 6000 beambten het minimumloon!

zollVoor de eerst controleert de Duitse douane in het gehele land de naleving van het minimumloon. De controles duren twee dagen en zijn gericht tegen werkgevers die hun werknemers minder dan 8,84 euro per uur betalen. Keer op keer worden hele industrieën verdacht van het omzeilen van het minimumloon: slagerijen, bouw- en schoonmaakbedrijven, maar ook bedrijven in de horeca betalen hun werknemers minder dan 8,84 euro per uur (minder dan waar ze wettelijk recht op hebben). Met een tweedaagse zoekactie wil de douane een duidelijk beeld krijgen van hoe groot de omvang van fraude eigenlijk is. Ongeveer 6000 Zoll beambten controleren in een grote landelijke gecoördineerde operaties of dat werkgevers personeel illegaal laten werken en of het minimumloon vergoed wordt aan de werknemers.
 
De politieke druk is erg groot in Duitsland. Alleen al in 2017 liep de Duitse schatkist voor ongeveer een miljard euro mis door onbetaalde belastingen en heffingen. Tot nu toe werd echter slechts 2,4 procent van de Duitse bedrijven gecontroleerd door gebrek aan Zoll personeel. Derhalve wil de federale minister van Financiën, Olaf Scholz (SPD), tot eind 2021, het personeelbestand  van de Zoll afdeling  "Finanzkontrolle Schwarzarbeit" uitbreiden van 6800 naar 8500 banen.
 

Nedax heeft haar FAQ inzake het Duitse minimumloon weer op haar website opengesteld. Bezoekers kunnen deze FAQ geheel gratis raadplegen en eventueel de helpdesk voor verdere informatie benaderen.