Bauherr Tip: Heeft u bouwplannen in Duitsland, ik kan u helpen bij de kostenraming conform Din 276.

paul HeutsAls u besluit (in Duitsland) om samen met een project ontwikkelaar te gaan bouwen (wel of niet prefab), krijgt u meestal een offerte met daarin vermeld een vaste prijs voor het project. Bouw je echter samen met een (Duitse) architect, dan kom je vroeg of laat de standaard budgetposten tegen welke worden genoemd in de Duitse norm DIN 276. Deze norm verdeelt de realisatie van een gebouw in zeven kostengroepen.
 
In Nederland kennen we deze systematiek niet en is derhalve vreemd voor een opdrachtgever. Om u in dit proces te begeleiden kunt u via Nedax een deskundige inhuren welke een kostenraming kan opstellen, zodat u hierna uw budget kunt bepalen.  
In uw budget zijn alle bouwkosten van de diverse disciplines opgenomen zijnde; Bouw, E, W- installaties, Grondwerken, bouwnevenkosten, kostenadviesbureau, eigenkosten die uw firma zal maken etc. En dit alles volgens de Duits Din-Norm 276.
 
Interesse gewekt, maak een vrijblijvende afspraak met onze buitendienstmedewerker wat eventueel de mogelijkheden zijn.
 

Komt de TÜV op uw pad of heeft u vragen hoe hier mee om te gaan, wij kunnen u hierbij adviseren en het traject begeleiden.